Friplejehjem indtager Troldebakkerne

Publiceret 01-06-2021

Byrådet sagde tirsdag aften ja til at sælge to klynger i Helsinges nye bydel Troldebakkerne. Køberen er den førende danske ejendomsudvikler og -innovator NREP, som vil bygge et friplejehjem og tryghedsboliger i området. Både borgmester og udvalgsformænd byder projektet velkommen med åbne arme.

Der er for alvor kommet gang i salget i Helsinges nye grønne bydel Troldebakkerne. I tirsdags sagde byrådet ja til at sælge to klynger til NREP, der står klar til at opføre et friplejehjem og tryghedsboliger i området. Friplejehjemmet vil blive drevet af Fonden Mariehjemmene.

Borgmester Anders Gerner Frost glæder sig meget over salget til NREP:
”Det her er endnu et bevis på, at der er stor interesse for at investere i vores dejlige kommune.

Med det nye friplejehjem og de tilhørende tryghedsboliger, så sikrer vi, at der også er gode rammer for de ældste i den nye bydel, som jo skal være for alle generationer,” siger borgmesteren.

Også formand for udvalget Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard ser frem til den ekstra fart i udviklingen af bydelen, der på sigt vil rumme cirka 700 boliger:

”Jeg glæder mig til det nye år, hvor der med friplejehjemmet og flere andre projekter for alvor kommer godt gang i byggeriet i Troldebakkerne. Vores forberedelser har stået på længe, og endelig kan vi snart begynde at få fornemmelsen af denne nye, fantastiske bydel i Helsinge,” siger formanden på vegne af udvalget.

Formand for Ældre, Social og Sundhed Birgit Roswall kalder det rettidig omhu, at byrådet takker ja til at få endnu et friplejehjem til kommunen:
”Vores plejeboliganalyse peger på et behov for flere plejehjemsboliger i 2023. Derfor er det rigtig dejligt, at få et nyt friplejehjem til kommunen,” siger formanden på vegne af udvalget og roser kommunens nuværende samarbejde med Fonden Mariehjemmene om fondens plejehjem i Gilleleje.

Investeringsdirektør i NREP, Klaus Ahm, glæder sig til at skulle opføre et nyt friplejehjem og tryghedsboliger i Troldebakkerne. Fordi NREP selv kommer til at stå for hele processen, vil der blive lagt stor vægt på bæredygtighed, både hvad angår materialevalg og energiløsninger for selve bygningerne, og i forhold til at sikre et sundt indeklima for både beboere og ansatte gennem moderne velfærdsteknologi blandt andet med fokus på dagslys og sund luft.

”Samarbejdet med Mariehjemmene og Gribskov Kommunes høje ambitioner for Troldebakkerne sikrer, at vi kan levere bæredygtigt og sundt kvalitetsbyggeri, som vi forventer vil blive miljøcertificeret til DGNB Guld. Vi ser frem til en god lokal dialog med alle relevante interessenter, herunder naboerne, så vi kan skabe et godt afsæt for friplejehjemmet og resten af Troldebakkerne,” siger Klaus Ahm.

Direktør i Fonden Mariehjemmene Malene Størup fortæller om beslutningen om at vælge netop Troldebakkerne som placering for det nye friplejehjem:

”Mariehjemmene har gennem en lang årrække drevet Ellen Mariehjemmet i Gilleleje og har et godt og konstruktivt samarbejde med Gribskov Kommune. Det ønsker vi at udbygge. Vi ønsker at skabe et plejehjem i Helsinge med fokus på hjemlighed, livskvalitet og høj faglighed, hvor pårørende, naboer, frivillige og andre inviteres indenfor på plejehjemmet, så det er en levende del af lokalsamfundet – ligesom Ellen Mariehjemmet er det i Gilleleje,” siger hun.

Arealet er solgt gennem Nordicals Nordsjælland, der er Gribskov Kommunes ejendomsmægler i Troldebakkerne.