Ekstern mægler skal udbyde Troldebakkerne

Publiceret 01-06-2021

Helsinges nye bydel Troldebakkerne skal udbydes af en ekstern mægler. Det vil give bedre muligheder for markedsføring og dialog med investorerne, fortæller udvalgsformand.

Byrådet nikkede tirsdag til Udvikling, By og Lands forslag om at genudbyde arealerne klynge 1 og 2 i Troldebakkerne gennem en ekstern mægler.

Det sker efter den nyligt afsluttede udbudsrunde af de første to bidder af det 70 hektar store, kommende boligområde nord for Helsinge, hvor der ikke kom nogen bud. Der var ellers flere interesserede investorer, men de valgte ikke at byde, fortæller formand for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard (NytGribskov):

Det, vi har hørt fra dem, er, at de blandt andet vurderede, at der ikke var tid nok til at forberede et bud. Så vi har muligvis været for optimistiske i vores planlægning. Derudover tyder noget på, at vi ikke har markedsført Troldebakkerne i tilstrækkelig grad. Set i bakspejlet, så har vi måske ikke i høj nok grad haft tiden eller kompetencerne internt til opgaven,” siger udvalgsformanden og nævner flere fordele ved at benytte en ekstern mægler til udbud og markedsføring:

En ekstern mægler kender markedet og de mulige investorer rigtig godt og kan dermed have en tæt markedsdialog. Derudover vil en ekstern mægler kunne levere en endnu mere professionel markedsføring af Troldebakkerne,” siger formanden.

Mange fordele ved at bo i Troldebakkerne

Pernille Søndergaard ser meget positivt på muligheden for at få bud fra investorer, for hun mener, at fordelene ved at bo i Troldebakkerne er mange:

”Det er et meget attraktivt område tæt på institutioner, fritidsfaciliteter og indkøbsmuligheder, og samtidig er det tæt på skov og strand, med eget trinbræt og 45 minutter fra Rådhuspladsen i København. Derfor tror vi rigtig meget på det område, og nu handler det blot om at rette spotlyset på det, så endnu flere får øjnene op for det,” siger Pernille Søndergaard.

Byrådet træffer den endelige beslutning i sagen på byrådsmødet 5. februar. Hvis Byrådet siger ja, er første opgave for administrationen at finde en mægler. Det skal efter planen ske i løbet af de næste to måneder.