Velkommen til Troldebakkerne

Hvor ligger Troldebakkerne? Hvad er det for en bydel? Hvad kan den og hvorfor er det, at der skal bygges 700 nye boliger i Helsinge?

Troldebakkerne er en kommende bydel, lige nord for Helsinge i Gribskov Kommune. Området er ca. 70 hektar og vil som færdigbygget bydel indeholde omkring 700 nye boliger.

Troldebakkerne rummer unikke potentialer, som tiltaler mange af de mennesker, der i disse og mange år frem er på jagt efter en ny bolig. Vi ved, at flere og flere mennesker ønsker at bosætte sig på landet, helt tæt på byen, med nærhed til det som gør hverdagen nem:

  • skoler
  • fritidsfaciliteter
  • indkøb
  • transport
  • natur
  • nære fællesskaber

Troldebakkerne bygger på tre simple principper

troldebakkernes tre primære principper

Find Helhedsplanen for Troldebakkerne her

Se gældende planer for området her

Hvorfor udvikles Troldebakkerne?

Udviklingen af Troldebakkerne er en del af den strategiske dagsorden i Gribskov Kommune om, at Helsinge skal vokse fra ca. 8.000 indbyggere til 10.000.

Byudviklingsområdet har siden igangsættelsen i 2013 været igennem en længere proces. Denne proces har bl.a. indeholdt visionsproces med borgere og politikere i foråret 2016. EFFEKT arkitekter formulerede efterfølgende en helhedsplan for området som vinder af en arkitektkonkurrence. Og siden er det gået stærkt med planlægning, projektering og salg af de første klynger. Vi regner med at de første beboere flytter ind i 2022. Arbejdet med byggemodning af første etape med fællesarealer og infrastruktur omkring de første 5 klynger, samt rundkørsel og adgang til trinbrættet, begyndte i januar 2021.

Men Troldebakkernes 700 nye boliger er ikke ene om at løfte Helsinge. Gribskov Kommune sætter ligeledes rammen for en fortætning af boliger i bymidten af Helsinge, en del af strategien om at Styrke Bymidten. Styrk bymidten er et initiativ der skal understøtte handel og byliv i byen.

Hvor er det nu vi er? Se fakta-ark om Helsinge her